I just have to tell ya'll

2013-09-16 @ 22:31:58 Min vardag

Det pirrar i magen just nu! Har nämligen precis bokat in min första Skype-intervju. Hur ska detta gå? Får väl försöka ta mig igenom den med min knakiga engelska och samtidigt på något sätt lyckas göra ett bra intryck. Wish me luck everyone! (Det lär behövas) Bankkonto och försäkring?

2013-09-16 @ 08:24:24 Min vardag

God morgon alla sköningar! 

Har precis fått hem mitt VISA kort som jag beställde förra veckan inför resan. Hade Maestro kort innan men det är ju i princip värdelöst om man åker utomlands.. Så därför införskaffade jag mig ett VISA kort istället så att det inte blir några problem när jag kommer till London. Jag ska antagligen skaffa ett Engelskt bankkonto också (vad jag har hört ska man kunna fixa det ganska enkelt på Lloyds bank i London!?) men kan ju vara bra att ha ett svenskt fungerande kort också om en nödsituation skulle uppstå ;)

Jag tänkte försöka hinna med att ringa runt till lite försäkringsbolag idag för att se vilken au pair försäkring som är billigast och vettigast. Ser verkligen inte fram emot det, försäkrings nissar brukar vara rätt jobbiga att prata med.. Men men! Det är bara att ta tjuren vid hornen som man brukar säga. Återkommer med vilken försäkring jag väljer när jag har forskat vidare i detta. 

Om det är någon därute i avlånga Sverige som har varit iväg som au pair och har lite tips och råd till mig skulle det uppskattas.


Au Pair in London

2013-09-15 @ 21:28:21 Min vardag

Jahopp, då är det väl bara att starta upp bloggen igen då efter några års vila. Har som sagt inte bloggat på ett antal år nu men känner att det kanske vore dags att sätta igång nu när jag ska ut på äventyr. Ingenting är helt säkert ännu men jag hoppas och håller tummarna för att jag hittar en super bra värdfamilj i London. För OM jag gör det så drar jag iväg några månader och jobbar, det är någonting som jag har velat göra sedan jag tog studenten för två år sedan.
 
Jag har letat värdfamilj på egen hand en längre tid utan resultat så nu har jag tagit hjälp av Marie som driver Swedish Connection. Det känns som att chansen är något större att jag kommer iväg nu när jag får en hjälpande hand av henne. Hittills har allt gått kanon bra, nu väntar jag bara på att matchas ihop med en familj! Lite läskigt men samtidigt spännande.

Så med detta skrivet vill jag nu meddela att bloggen är ÖPPEN! Yaaaaay.
Vi hörs inom kort,
Många kramar till alla er där ute i cybervärlden!

RSS 2.0